4. ročník soutěže Inovační firma Ústeckého kraje

02. 12. 2021

Oceníme nejvíce inovativní firmy z Ústeckého kraje za rok 2021. Nominovat je můžete už nyní!

Inovační centrum Ústeckého kraje společně s Ústeckým krajem vyhlašuje už čtvrtý ročník soutěže Inovační firma Ústeckého kraje. Oceňuje v ní ty nejlepší firemní inovace výrobků, služeb a technologií z našeho regionu. V aktuálním ročníku 2021 mohou soutěžit firmy v kategoriích malé a střední podniky a začínající podniky (startupy).

Do soutěže Inovační firma Ústeckého kraje se v letošním roce mohou hlásit malé a střední podniky a začínající firmy do tří let od vzniku se sídlem v Ústeckém kraji. Kategorie velkých podniků, která se hodnotila v minulém ročníku soutěže, se střídá s kategorií začínajících podniků ob rok.

Soutěž o nejvíce inovativní firmu v našem kraji pořádáme nejen proto, abychom ukázali, jak šikovné firmy tu máme, ale také z důvodu, abychom ocenili lidi, kteří za inovacemi stojí. Ty kulaté kolíky ve čtvercových otvorech, kteří vidí věci jinak, jak by řekl Steve Jobs. Pro ty je tu Inovační firma Ústeckého kraje a pro ty je tu i samotný ICUK,“ říká ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje Martin Mata.

Inovativnost výrobků, služeb, technologií či procesů u firem posoudí odborná hodnotící komise. Inovace či nové výrobky musí být zrealizované za poslední tři roky od vyhlášení daného ročníku; mělo by jít přitom o zcela nové, nebo výrazně zdokonalené výrobky, služby či technologie. Hlavní cenou pro vítěze v každé kategorii bude odměna 50 000 korun a možnost honosit se u svého loga titulem Inovační firma Ústeckého kraje pro rok 2021.

Přihlášky do soutěže mohou firmy podávat od 1. listopadu do 31. prosince 2021 prostřednictvím elektronického formuláře zveřejněného na webu Ústeckého kraje a stránkách Inovačního centra Ústeckého kraje. Během ledna 2022 je vybraná porota ohodnotí a k vyhlášení dojde v únoru 2022.

Odborným partnerem soutěže je agentura CzechInvest a Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje. Více o soutěži, úplná pravidla soutěže i registrační formulář najdete na webové stránce Inovační firmy Ústeckého kraje